متخصص بیماری های داخلی


عضو انجمن متخصصین گوارش و کبد ایران

رژیم زخم معده و ریفلاکس

زخم های گوارشی

زخم های گوارشی

رژیم زخم معده و ریفلاکس

با توجه به اینکه از علل شایع ایجاد زخمهای گوارشی میزان بالا ی اسید معده  و استرس ها و میکروب هلیکو باکتر پیلوری نیز مصرف انواع  قرصهای مسکن  میباشد در رژیم غذایی توصیه شده موارد فوق مد نظر هستند.

پرهیز از خوردن :

ترشی جات – سرخ کردنی – فلفل – ادویه – سوسیس – کالباس –همبرگر – پیتزا- خیار شور – قهوه – شکلات – هندوانه – خربزه – خیار- کلم /

غذاهای نفاخ مثل:حبوبات-نوشیدنی های گازدار- سیر وپیاز خام/
پرهیز از سیگار والکل/استرس

هر گونه مسکن ودارو با نظر پزشک مصرف شود.

میوه وسبزیجات مختصر و محدود ترجیحآ پخته/

بلافاصله بعد از غذا خوردن نخوابید و حداقل بین خوردن و خوابیدن 2 ساعت فاصله باشد./
حجم غذای خورده شده در هر وعده کم شود /

در عوض تعداد وعده های غذا بیشتر شود/

موقع خوردن غذا از صحبت کردن پرهیز شود /در عوض لقمه های غذا کاملا جویده شود / از خوردن مایعات زیاد به خصوص گاز دار در بین لقمه ها پرهیز شود .

صبحانه حتما میل شود (با توجه به فاصله زمانی بین شام تا ناهار روز بعد و احتمال افزایش اسید در محیط معده )

از آنجا که یکی  از علل زخمهای گوارشی وجود میکروب هلیکو باکتر پیلوری میباشد که از آب و غذای آلوده منتقل میشود ,حتی المقدور از خوردن آب و غذاهای آماده ی  خارج از منزل که در مورد بهداشت و سلامت تهیه آن مطمئن نیستید پرهیز نمائید.

 

مواد غذایی مفید در زخمهای گوارشی :

استفاده از:عسل – نعناع – زیره – آویشن – موز- انار- اسفناج – کدو – ترب سفید –رازیانه – شیرین بیان .
خوراکی های آزاد: برنج کته کم روغن – سیب زمینی آب پز – مرغ و ماهی و گوشت کبابی یا بخار پز – چلو ماهیچه – ماست شیرین کم چرب – میوه های کمپوت شده ی ترجیحا غیر صنعتی

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *